Naslovnica Što je ECDL (European Computer Driving Licence) Programi Download Cjenik Kontakti
 
ECDL        


   


ECDL (European Computer Driving Licence) - Europska računalna diploma, međunarodna je potvrda o osposobljenosti za korištenje osobnog računala. Potvrđena je u Europi kao vrlo uspješna te je ubrzo prihvaćena u zemljama svijeta kao ICDL – International Computer Driving Licence. Dosad je evidentirano preko 11 milijuna polaznika u 148 zemalja.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je 2004. godine ECDL za normu educiranja i certificiranja u školstvu i državnoj upravi kojom provodi Nacionalnu strategiju „Hrvatska u 21. stoljeću – Informacijska i komunikacijska tehnologija“.

Otvaranjem ovlaštenog ECDL testnog centra u Hrvatskoj gospodarskoj komori i njenim podružnicama u Bjelovaru, Kninu, Varaždinu i Vukovaru omogućuje se polaznicima stjecanje europske računalne diplome po jednakim europskim kriterijima.

Promovirajući strategiju cjeloživotnog obrazovanja kao pretpostavku razvoja hrvatskoga gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora stavlja u tu funkciju i svoj ECDL testni centar.

Program educiranja namijenjen je zaposlenima, kao i onima koji su tek u potrazi za radnim mjestom i kojima bi ovim putem stečeno znanje i računalne vještine pomogle u bržem pronalaženju posla ili u prekvalificiranju za neko drugo radno mjesto.

Polaznicima HGK - ECDL testnog centra pruža se mogućnost pohađanja programa:

ECDL Osnovni

ECDL Start

ECDL Napredni

Nakon nastavnog dijela, polaznik polaže , polaže za svaki modul, pismeni ispit. Testna pitanja odnose na rješavanje primjera u praksi.

Kandidati, koji poznaju gradivo za određeni modul, mogu pristupiti polaganju ispita bez prethodnog pohađanja tečaja te preporučujemo Skraćene programe.

Sukladno odluci ECDL Fondacije, od 1. siječnja 2010. godine HGK - ECDL testni centar provodi program Syllabus 5 za Osnovni program, a od 1.  prosinca 2010. Syllabus 2 za Napredni program.

Informativni letak